VCPS SUPPORTAR DREGEN 16 NOVEMBER

Vi är glada att få välkomna VCPS som support till DREGEN denna torsdag \m/

​OM VCPS
Från slagghögarna i Falun kommer denna rockkvartett. Sedan tonåren har VCPS (tidigare Vietcong Pornsurfers) lärt sig spela sina instrument tillsammans, med en attityd lik Turbonegros, men med taktpinnen från The Hives. “Dangerous Scandinavian Punk Rock”, eller “Punk’n’Roll” har det kallats, även om soundet från skiva till skiva har varierat i samma veva som den faktiska förmågan att ens spela.

I alla tio-åriga förhållanden måste något nytt ske. Både för lustens och välmåendets skull. Numera baserade i Stockholm, tar VCPS ny inspiration från 60’talets garage sound, men fortfarande paketerat i ett tuffare 90’tals scandirock format. Kostymbyxor med pressveck nedtill, skinnjacka upptill. Under 2017 har bandet hunnit släppa 6st singlar. Den senaste “Out Of Bed” (13.09.17 på egna bolaget Dangerous Rock Records) fick också en tillhörande video, och var liksom de andra inspelade och producerade i bandets replokal på tolv kvadrat.

Utöver spelningar i Sverige och Skandinavien har VCPS spenderat både hälsa och tid på ständiga turnéer i Europa. Att se bandet live har beskrivits som “en smutsig känga i skrevet – det gör ont, men fan så skönt”. Inga konstigheter eller för höga förhoppningar egentligen, VCPS vet hur man står på scen och leverera riktig rock i tajt punkformat.

Ovan ser ni videon till deras senaste singel “Out of Bed”.

​Länkar:
Hemsida: www.vcpsofficial.com
Facebook:​ www.facebook.com/VCPSband
​Youtube: www.youtube.com/user/vcpsOfficial