BANDSLÄPP GMF 2018 INKL VÅR VINNARE AV BANDTÄVLING

Vi börjar med att presentera vår vinnare i bandtävlingen & säger stort Grattis till SKULLDRAIN, och vi vill även passa på att tacka för alla grymma bidrag vi fått in.

Läs mer om Skulldrain nedan.

I samband med detta släpper Gefle Metal Festival de sista banden som kommer att spela på årets festival:

Apocalypse Orchestra
Letters From The Colony
Mystik
Tragederia
Feral
Dråp
Chugger

För ytterligare info & biljetter: www.geflemetalfestival.se


Skulldrain

Skulldrain bildades i december 2014 i Gävle och bestod då av Sami Mäki, Eki Kumpulainen, Emil Berglin och Kristofer Elemyr. Snabb och hård, gitarrorienterad thrashmetal var visionen från början, och så blev det. Texterna fokuserar på sociala orättvisor och ojämlikhet och 2015 skrevs låtar och förproduktionsdemos spelades in och saker började röra på sig.

Skulldrain dök upp på en scen på Getaway Rock Festival 2015 och upptäcktes då av Thomas Hörnkvist på ViciSolum Productions som sedan gav ut Skulldrains debutalbum. I oktober 2015 spelades trummor in på Bilda Studio Söderhamn. Gitarr,sång och bas-spåren spelades in under 2015-2016 i studio Fogsvans (dvs replokalen). Olyckligtvis lämnade Emil Berglin bandet kort efter truminspelning så 2016 blev en uppförsbacke, då det blev svårt att hitta en lämplig ersättare. 2017, dök dock slutligen en trummis upp i form av Florian Olsson.

Albumet ”Hatred Rising” är mixad av Jonas Lindström på Studio Apocalypse och mastrad av Sverker Widgren på Wing Studios. Det är hård thrash med hårda, snabba gitarrer, dynamisk och med feta melodier och harmonier. Omslag och layout av Costin Chioreanu och släppt som sagt av ViciSolum Productions 2017. 2018 lämnade Kristofer bandet och nya förmågor klev in, Martin Maxe på bas och Leandro Bontemps på sång.

Line up:
Sami Mäki – Gitarr
Eki Kumpulainen – Gitarr
Florian Olsson – Trummor
Leandro Bontemps – Sång
Martin Maxe – Bas

Länkar:
Facebook: https://www.facebook.com/skulldrainmetal
Instagram: https://www.instagram.com/skulldrain