BANDSLÄPP OKTOBER

Fredagen den 11 oktober är det återigen dags för en punkafton och vi presenterar stolt de levande legenderna ASTA KASK med support av DOKA från Bollnäs.

BILJETTER

Förköpsbiljetter 200 kronor släpps fredag 24 maj kl 11 via Entre Gävle

”Betalande medlemmar (2019) har som vanligt förtur och kan redan nu köpa sina biljetter via förköpslänk som mailas ut” – info om medlemskap >>

Dörren: 250 kronor

TIDER

Dörrar kl 21 och vi återkommer med speltider lite längre fram.


ASTA KASK

Asta Kask har lyckats med det som väldigt få band från den första svenska punkvågen lyckats med: Att bevara sin publik och samtidigt fortsätta nästla sig in i nya unga punkhjärtan, trots att bäst-före-datum borde ha passerat…

1978 ställde sig fyra gossar, som skulle komma att bli Asta Kask, i en källarlokal i Töreboda. Det var där, i replokalen Kloaken, soundet skapades som skulle komma att lämna avtryck på den svenska och internationella punkscenen i generationer. Snabb, förbannad och smittsamt melodiös hardcorepunk.

Under sin första aktiva period (1978-1986) spottade de ut EP-skivor på löpande band och spelade land och rike runt. Under det som var tänkt som en kort ”hämnd” 2003, hittade de tillbaka till varandra. Sedan dess har de kört på och gjort ett gäng singlar, två fullängdare och massor av gigs. Asta Kask har verkligen cementerat sig som ett aldrig tröttnande, energifyllt liveband på hemmaplan och på scener i bland annat Japan, Colombia, USA, Spanien och Tyskland.

2019 är bandet åter igen aktuella med en turné för att ventilera sin ilska och sin passion för 2-taktspunk – redo att leverera 40 års erfarenhet av ”Rock mot svinen”. Med sig i bagaget har man dessutom efterlängtat nytt material och, så klart, klassiker från hela sin karriär.

Asta Kask satsar knappast på att vinna pris som ”årets nykomling” och 2019 kommer att vara året då Asta Kask som vanligt spelar som om det är det sista dom gör- och det är inte värt att missa!

Asta Kask är:
Micke Blomqvist- Sång, Gitarr
Bonni Pontén- Sång, Gitarr
Ernie Hörnell- Bas, Sång
Dadde Stark- Trummor, Sång


DOKA

Alternativ punkrock från Bollnäs sedan 2009. Samhällskritiska texter i moll. Aktuella med albumet Separate Ways – 17e augusti 2018, AMTY Records. Melodiös, energifylld, välpolerad och nyskapande.

”DOKA har gjort ett av de mest intressanta albumen i år tycker jag och Amty Records fortsätter att producera bra musik” -Skruttmagazine.

Doka är:

Andree Lundh – Sång/Gitarr

Niklas Ehnberg – Bas/Sång

Tomas Eskilsson – Trummor/Sång

Tomas Rosenborg – Leadgitarr/Sång

Länkar:

Spotify: Doka

Facebook: www.facebook.com/dokapunkrock

Instagram: @dokatheband

Youtube (live): https://youtu.be/sN5bVN8yEdM